Her lærer vi at lave en skitse, hvor der er taget højde for det gyldne snit og perspektivet. Nogle gange er det nødvendigt at lave skitser af enkelte detaljer i motivet. Når alt dette ligger fast, kan vi begynde at tegne det færdige billede.
Her begynder vi med en H.B blyant til en fin kontur, som let kan rettes hvis den ligger lidt forkert. Her efter tager vi en B. blyant til de meget fine skygger d.v.s. vi begynder at skygge lidt rundt omkring på tegningerne, så vi kan danne os et bedre billede af rumforholdene og perspektivet. Når vi synes det er på plads, kan vi arbejde os frem og tilbage i lys og skygge med blyanterne 2B og 3B.
Til en rigtig god tegning er det skygger og højlys der til sidst har lavet konturen. Det er mere nødvendigt med kontur i en oliekridts tegning, hvor det er farverne der laver højderne og dybden i billedet.

Her lærer vi de tekniske færdigheder i at lave den næsten usynlige optegning (for ikke at ødelægge papiret, der er forholdsvist tykt, og fordi blyant har det med at flyde ud, og kan let trækkes med af penslen).
Herefter skal papiret gøres vådt på begge sider og lige stryges af med en let hånd. Da papiret kun kan gøres vådt én gang, skal de store baggrundsflader f.eks. havet, himlen, skoven, husmuren o.s.v have farve først, dette foregår i laveringer. Det vil sige, med en stor pensel kører vi farven fra kant til kant, ned over papiret og ladet det sted tørre.
Tilbage igen og én gang til oven på, så der kommer dybde, afstand og rum i farverne. Det er meget begrænset hvor mange gange man kan ligge på. Hvis vi bliver ved, tager vi farven af igen.

Akvarel er ikke nogen dækfarve.
Når de store felter er tegnet og papiret er tørret mere op, dvs. ca. 20-30 minutters tid efter, så siger det sig selv, at der skal arbejdes hurtigt men også temmeligt nøjagtigt med at placere farvedybderne i motivet.
Herefter tager vi flere og flere detaljer, lige som når vi tegner i lys og skygge. Her er det bare farver og pensler i stedet.

Til sidst, er det godt lige at huske, at den hvide farve er papiret selv som vi lader stå uden farve. Og i akvarellen runder vi af med at ligge de afgørende penselstrøj. Her skal vi tænke os meget om.
Enten er det for meget eller for lidt. På tegninger og maleriet kan du dække det, dette er meget svært, eller næsten umuligt på en akvarel.

Anne Marie Regitze Petersen.

1956. Født 12/1 – Odense

1976-1979. Reklametegneruddannelse .IKV. Århus.

1981 – 1983. “Mahil” Lille forretning med skiltemaling, Plakatkunst, Portrættegning o.s.v.

1984 – 1985. Århus Kunstakademi.

1985 – 1991. Tattovørforretning. Nygade. Silkeborg.

1993 – 1999. Tattovørforretning. Frederiksberggade. Silkeborg. Maj.

1999. Trafikuheld, alvorligt piskesmæld.

2000. Genoptræner ved at bygge & ombygge mit træhus i skoven ved Kongensbro. & ved at istandsætte en motorcykel fra 1955. BSA. Golden Flash. 650cc. 2 cylindere. o.s.v.

2004. Sælger huset i skoven. 2005. Køber hus på østfyn. Tårupbyvej 21.

2007 – 2014. Galleri Regitze.

2016. Laver have. & fiskebassin. Med vandfald.

2017. Maler huset. & laver 1 sal. til. Tegnestue.

2018. Tegneskole start.